Alegeri prezidențiale în Ucraina: actorul Zelenski îl întrece pe Poroşenko

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a prelucrat 61,15% dintre procesele verbale pentru alegerile prezidențiale în Ucraina. Până la această oră, actorul umorist, Volodimir Zelenski, a obținut cele mai multe voturi – 30,38%. Petro Poroșenko se plasează pe locul doi cu 16,38%.

Pe locul trei, cu 13,08%, se plasează Iulia Timoșenko.

Sursa: cvk.gov.ua

Printre candidații la funcția de președinte al Ucrainei se numără și numeroși deputați, foști viceprim-miniștri și miniștri, militari, precum și oameni de afaceri.

Cetățenii ucraineni care locuiesc în R. Moldova și-au exprimat ieri, 31 martie, dreptul la vot.

Duminică, 31 martie, a avut loc al șaptelea scrutin prezidențial din Ucraina. Pentru funcția de președinte luptă 39 de candidați.

Dacă niciunul dintre candidați nu primește 50% din voturi în primul tur, al doilea tur de scrutin va avea loc pe 21 aprilie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Nu pot să cred, că poporul ucrainean, care este un popor serios, luptele cu invadatorii ruși din Donbas dovedesc acest lucru, se poate lăsa păcălit de un MĂSCĂRICI câcâcios. Absolut sigur, că în turul doi totul va reveni la normal și dl Petro Poroșenko va câștiga cu un avantaj confortabil.

    Ucraina nu-i Moldova, unde BUFONUL de la curtea țarului din Kremlin Igor Dodon a devenit președinte.

  2. Lilian 007

    Sigur, că Ucraina n-are un SĂTĂNEL, ca Plahotniuk la noi, care să-și facă mendrele. Monstrul mancurt și spionul rusesc Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale numai datorită lui Sătănel, care ia dat cele 4% cu care a câștigat.

    Apropo, Sătănel are origini ucrainene. Ucrainenii ni l-au dat nouă pe Sătănel pentru ca EI să poată trăi ca lumea, iar NOI să ne chinuim cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *