Salariul minim garantat în sectorul real va fi majorat

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 24 aprilie, o hotărâre de Guvern cu privire la majorarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real.

Potrivit hotărârii de Guvern, de la 1 mai 2019, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică) va fi stabilit în mărime de 16,42 lei pe oră, cu 98 de bani mai mult decât anul trecut, sau 2 775 lei pe lună. Cuantumul menționat a fost calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună.

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează anual de Guvern, în funcţie de creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

Până în prezent cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real constituia 2 610 lei pe lună, sau 15,44 lei pe oră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *