Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Moldovagaz anunță că a transferat…

Moldovagaz anunță că a transferat către Gazprom plata pentru gazele naturale furnizate în decembrie 2021

SA „Moldovagaz” anunță că a transferat în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021.

„În acest sens, administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale”, menționează reprezentanții Moldovagaz.

Actualmente, compania este focusată asupra acumulării tuturor plăților pentru luna decembrie în ansamblu, precum și a volumului curent consumat în luna ianuarie, cu scopul transferării către SAP „Gazprum” a mijloacelor financiare contractate.

 SA „Moldovagaz” îi îndeamnă pe consumatori să achite volumele de gaze facturate în termeni stabiliți, care expiră în data de 15 ianuarie pentru consumatorii noncasnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici.

Începând cu 1 ianuarie curent R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrată de Gazprom, mai exact 646 de dolari. Astfel, Moldovagaz, care în următoarele zile trebui să achite un avans de 63 de milioane de euro către Gazprom pentru consumul de gaze naturale în luna ianuarie, analizează opțiunea de creștere suplimentară a tarifelor la gaz. Vicepremierul Andrei Spînu susține că dacă va fi menținut acest preț, tariful la gaze pentru consumatorii finali ar putea ajunge la 14 lei și 70 de bani fără TVA. Spînu afirmă că în R. Moldova este în continuare stare de alertă privind criza gazelor și că Guvernul ia în calcul majorarea compensațiilor pentru cetățeni.

După data de 20 ianuarie, responsabilii din cadrul Moldovagaz anunță că ar putea solicita ANRE-ului ajustarea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali.

Publicitate
Publicitate