INFOGRAFIC/ Prețurile la benzină în Moldova și alte țări din lume

GlobalPetrolPrices.com a publicat datele privind prețurile la benzină pentru luna aprilie 2019. Lista cuprinde prețurile la benzină din 164 de țări, iar prețul mediu în lume pentru un litru de benzină Standard 95 este de 1,15$ dolari SUA.

Diferența de prețuri la benzină se datorează impozitelor și subvențiilor pentru benzină, care diferă în fiecare țară. Toate țările cumpără petrol pe piețele internaționale la aceleași prețuri, însă impun impozite diferite. Țările bogate au prețuri mai mari la benzină, iar cele sărace care produc și exportă petrol au prețuri semnificativ mai mici. O excepție în acest sens sunt SUA, țara cu cea mai puternică economie din lume, dar cu prețuri mici la benzină.

R. Moldova ocupă locul 66 în lista celor 164 de țări, având un preț de 1,06$ dolari SUA pentru un litru de benzină, același preț fiind în Bangladeș și Coasta de Fildeș.

Infografic/Ziarul de Gardă

Pentru unele țări, din lista publicată de globalpricesprice.com, există date oficiale privind prețurile la benzină, iar pentru altele s-au folosit date mai vechi, actualizate în baza cursului valutar și schimbărilor de preț la petrol, la nivel global.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *