Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   „În contextul unei dinamici fără…

„În contextul unei dinamici fără precedent a colaborării bilaterale” se desfășoară Sesiunea a XII-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, urmată de Forumul de Afaceri România – Republica Moldova

Sursa foto: FB/ Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Sesiunea a XII-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, urmată de Forumul de Afaceri România – Republica Moldova se desfășoară marți, 9 aprilie, la Palatul Parlamentului, la București „în contextul unei dinamici fără precedent a colaborării bilaterale pe fiecare palier economic”, anunță autoritățile române.

Copreședinții acestei Comisii sunt ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului din partea română, Ștefan-Radu Oprea și viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, din partea moldovenească, Dumitru Alaiba.

„Reuniunea Comisiei mixte are loc în contextul unei dinamici fără precedent a colaborării bilaterale pe fiecare palier economic, având la bază «Declarația privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova» (semnată la București, la 27 aprilie 2010) și Planul de acțiuni între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova de punere în aplicare a Declarației (semnat la Iași, la 3 martie 2012)”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România.

Autoritățile române reiterează faptul că România își menține încă din anul 2014 statutul de prim partener comercial al R. Moldova, iar promovarea afacerilor pe piețe terțe s-a realizat prin Memorandumul de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Economiei și Infrastructurii din R. Moldova, semnat la București în data de 22 noiembrie 2018.

„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului apreciază demersurile reformatoare ale Ministerului  Dezvoltării Economice și Digitalizării din R. Moldova, în parcursul european al țării vecine și consideră că rezultatele palpabile ale implementării lor pot constitui garanțiile necesare pentru creșterea atractivității economice pentru companii și firme din statele membre ale Uniunii Europene.

Printr-un sprijin puternic, durabil și multidimensional Republica Moldova va putea depăși toate obstacolele, provocările sau crizele pe care viitorul i le poate rezerva”.