Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvernul scoate la privatizare întreprinderea…

Guvernul scoate la privatizare întreprinderea „Metalferos”

Guvernul scoate la privatizare șapte active ale statului, printre care se numără și întreprinderea „Metalferos”. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de către cabinetul de miniștri în cadrul ședinței din 4 martie.

„Au fost incluse unele bunuri, cel mai important fiind „Metalferos”. Eu continui să afirm că colectarea fierului uzat nu este activitatea proprie statului. Cu aceasta trebuie să se ocupe businessul. Știu că sunt speculații la acest capitol, de asta v-am îndemnat să fiți activi la procesul de monitorizare”, le-a spus prim-ministrul Ion Chicu jurnaliștilor.

Pe lângă compania „Metalferos”, statul scoate la vânzare și alte bunuri, printre care societatea pe acțiuni „Vinuri Ialoveni”, S.A „Sanfarm-Prim”, S.A „Alimentarmas”, „IT-Cafe” SRL, SRL „Metrompas” și publicația periodică „Casa editorială IT-Moldova”.

Totodată, Guvernul a decis să modifice lista bunurilor proprietate de stat supuse privatizării și prin excluderea câtorva poziții:

  • S.A. „Moldtelecom”
  • Î.S. „Nodul Hidroenergetic ”Costești”
  • S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”
  • S.A. ”Rețelele Electrice de Distribuție Nord”
  • baza de odihnă „Mecita” din Ucraina
  • S:A. „CIMS – 73” (bun Radiat din registrul de stat al persoanelor juridice)

Potrivit premierului, bunurile respective sunt de importantă strategică și este necesară „o pregătire mai bună pentru privatizare”.