Biroul BERD de la Chișinău este preluat de un bancher senior din Armenia

Noua șefă a biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din R. Moldova, Angela Sax, a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, în timpul vizitei sale la Chișinău. Angela Sax va prelua noul său post în aprilie 2018. Anterior, funcția a fost deținută de Dimitri Gvindadze, care, după încheierea a 18 luni de mandat, a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia.

Anterior, Angela Sax a deținut funcția de șef interimar al biroului BERD în Armenia. Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat, a fost investiția BERD în modernizarea metroului din Erevan.

„Sunt recunoscătoare și încântată să preiau acest nou rol la BERD. R. Moldova este o țară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul și a dezvolta potențialul local. Bazându-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susținem Moldova prin intermediul investițiilor și politicilor pentru a ne asigura că finanțarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient și eficace mod”, a declarat noua șefă a biroului BERD la Chișinău.

Înainte de a se alătura BERD, Angela Sax a activat la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

În R. Moldova, Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia. Pe parcursul mandatului său în R. Moldova, Banca a înregistrat o creștere record a finanțării: 130 milioane de euro doar în ultimul an. De asemenea, BERD a reușit să înregistreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania a devenit acționar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiție în sectorul bancar din R. Moldova în ultimii zece ani, introducând astfel, standarde internaționale de transparență și cele mai bune practici în a treia bancă după mărime din țară.

Președintele BERD Suma Chakrabarti se află într-o vizită la Chișinău pentru a saluta cele mai recente realizări și a face apel la autorități să dubleze eforturilor de transformare a Moldovei.

BERD este cel mai mare investitor instituțional în Moldova. De la începutul activității sale în țară Banca a investit peste 1,2 miliarde de euro în aproape 120 de proiecte în sectorul financiar, industrie agroalimentară, energie, infrastructură și producere.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *