BERD a numit un nou director pentru Europa de Est și Caucaz

Matteo Patrone a fost numit director executiv al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru Europa de Est și Caucaz. Cu sediul la Kiev, noul director executiv va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele băncii în Ucraina, Belarus, R. Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Investițiile BERD în cele șase țări se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor până în prezent. Matteo Patrone va prelua funcția lui Francis Malige,  care a fost primul director general al BERD pentru Europa de Est și care a fost recent numit director general (instituții financiare) la sediul băncii din Londra.

„Sunt onorat să preiau această nouă poziție la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate țările în perioada mandatului predecesorului meu și va fi prioritatea mea să creez în continuare condițiile  necesare pentru ca forțele noastre puternice locale să se dezvolte și să se extindă. Nevoile sunt imense și oferta noastră este atractivă. Scopul nostru va fi continuarea promovării competitivității economiilor locale, pe măsură ce se apropie de Europa”, a declarat Matteo Patrone.

Matteo Patrone este cetățean italian și s-a alăturat BERD în 2008, în calitate de membru al echipei de capital corporativ, după o carieră de succes în sectorul privat. A fost numit director pentru Serbia în 2012 și director regional pentru România și Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, BERD a investit peste 2 miliarde de euro în cele două țări. Patrone va prelua noua sa funcție începând cu 1 noiembrie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *