Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Angajații MECC eliberați din funcție…

Angajații MECC eliberați din funcție după schimbarea Guvernului au primit aproape 400.000 de lei

În perioada 8 iunie-24 septembrie, în circa 100 de zile calculate de Guvernul Republicii Moldova de la învestire, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au fost eliberate din funcție 14 persoane. Angajații din aparatul central al ministerului au primit, în total, 398.376 de lei.

Conform informațiilor oferite de MECC pentru ZdG, în perioada menționată, au încetat raporturile de muncă 14 persoane: un ministru, patru secretari de stat, un șef cabinet, un consilier, un asistent, un specialist principal în secția resurse umane, un consultant principal în secția juridică, un consultant duperior în secția financiar-administrativă, un inspector superior și un inspector asupra executării hotărârilor.

Astfel, funcționarii publici au beneficiat de indemnizații unice pentru fiecare an de vechime în serviciul public în sumă totală de 41.010 lei, iar 266.214 lei – pentru compensarea concediului nefolosit. În același timp, personalul cu funcție de demnitate publică și din cabinetul persoanelor cu funcție de demnitate publică au primit, în total, indemnizații unice în valoare de 91.152 de lei.

Vedeți și:

ZdG a expediat solicitări de informații în acest și către alte ministere.