7 motive din care străinii ar putea să se mute în România

O tânără profesoară din SUA, care din 2010 a decis să trăiască în „exil”, s-a stabilit în Bucureşti şi spune că străinii au motive întemeiate să-şi dorească să se mute acum în România. Sorcha Sills le dă şapte motive pentru care străinii ar face asta, într-un articol publicat pe matadornetwork.com, citat de Vocea Transilvaniei, care prezintă care sunt, în opinia profesoarei din SUA, „7 motive pentru care toţi ar trebui să ne mutăm în România chiar acum”

1. Internetul e rapid şi ieftin

Sorcha Sills scrie că mulţi oameni, atunci când se gândesc la România, se gândsc la cai şi căruţe, orfelinate şi vampiri. Nu se gândesc la accesul la internet care este incredibil – totuşi, asta oferă România, care este pe primul loc în Europa la viteza de download. Pe ea, serviciul de internet o costă, în prezent, 12 dolari pe lună.

2. Costul vieţii este destul de ieftin în general

Pentru lucrurile de bază, România are cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, scrie profesoara.

„Chiria în Bucureşti – cel mai scump oraş din România – poate să fie cât de scumpă vrei, dar găseşti locuinţe confortabile pentru mai puţin de 400 de dolari pe lună, iar deseori chiar mult mai puţin”, scrie Sorcha Sills.

Aceasta menţionează că sticlă de vin bun costă 6 dolari.

„Recent am comandat două pizza, un desert, aripioare de pui şi mozzarella sticks de la o pizzerie, totul cu 12 dolari (datorită unei promoţii am primit şi o sticlă de vin gratis)”, mai notează Sorcha Sills.

Profesoara menţionează însă că salariile românilor în general sunt mici, dar dacă lucrezi pentru o companie multinaţională, o şcoală internaţională sau eşti un freelancer de suces, poţi trăi confortabil, pe mai puţin bani decât ai avea nevoie acasă.

3. Vei avea parte de excursii fantastice

Sorcha Sills recunoaşte că drumurile din România nu sunt perfecte, dar spune că ţara noastră e un loc frumos de vizitat cu maşina.

„Există Transfăgărăşanul – un drum lung, cu serpentine, cu o privelişte a munţilor ce te lasă fără aer. Când drumul a ajuns în emisiunea Top Gear, Jeremy Clarksoon a fost atât de impresionat încât i-a spus „cel mai bun drum din lume”. Dar în afară de acesta, există drumuri pe care dacă mergi poţi să vezi viaţa liniştită din mediul rural şi munţii ameninţători care trec pe lângă tine. Poţi să te opreşti în zone pitoreşti pe drum, iar asta face experienţa una de nebătut”, mai scrie Sorcha Sills.

4. Limba română nu e atât de dificil de învăţat pentru vorbitorii de engleză

Institutul American pentru Servicii Străine a catalogat limbile după câte ore îi sunt necesare unui vorbitor nativ de engleză să le înveţe, iar româna e în „Categoria I”, ceea ce înseamnă, potrivit profesoarei din SUA, că este una dintre cele mai uşor de învăţat limbi.

„De asemenea, dacă ai învăţat vreo limbă romanică (în special italiana sau spaniola) îţi va fi mai uşor să înveţi româna, pentru că e de asemenea o limbă romanică. Asta nu înseamnă că nu sunt dificultăţi, dar e printre cele care pot fi învăţate uşor de vorbitorii nativi de engleză”, a mai scris profesoara din SUA.

5. Sălbăticia din România aşteaptă să fie explorată

„Îţi place să te caţeri, să schiezi, să te dai cu caiacul, să te uiţi la păsări sau la animale în natură sau să stai la plajă? România e uriaşă şi găseşti aici toate aceste locuri (unele nici nu au nume, dar le vei găsi dacă mergi în orice direcţie). Asta pentru că natura variată şi cele patru anotimpuri îţi permit”, scrie Sorcha Sills.

6. Vinul românesc e ieftin, din plin şi gustos

Sorcha Sills recunoaşte că nu se pricepe la vinuri în sensul degustării, dar are o apreciere aparte pentru vinul care e şi ieftin şi delicios, iar, în opinia ei, vinul românesc este aşa.

„De asemenea, poate fi cumpărat din orice magazin non-stop din ţară. Gândiţi-vă doar la asta: România are una dintre cele mai vechi tradiţii în materie de vin, datând în urmă cu peste 10.000 de ani. Cu astfel de dedicaţie istorică, trebuie să presupunem că, până acum, s-au perfecţionat”, mai scrie profesoara.

7. Oamenii sunt fantastici

Nu în ultimul rând, Sorcha Sills scrie despre români că, în contrast cu felul în care sunt prezentaţi în media din Europa, ca cerşetori şi criminali, cei mai mulţi dintre românii pe care i-a cunoscut sunt prietenoşi, muncitori şi foarte deschişi când vine vorba de străini.

„Recent, ţara a făcut câţiva paşi înspre mai bine, luptând împotriva corupţiei şi alegând un preşedinte care a promis să ducă ţara într-o direcţie mai bună. Poate că doar mi se pare mie, dar parcă românii sunt mai optimişti decât erau în trecut”, a notat Sorcha Sills.

În final, Sorcha Sills scrie că, pentru un străin, e un moment bun să se mute în România şi această decizie ar fi una pe care nu o va regreta niciodată.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. =Tenuță Unionistu delaTighina=

  GUSTAR- CRONICA UNIONISTĂ:
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  NUMAI RE-UNIREA
  CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA
  ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA ACTULUI RE-UNIRII
  DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  –––––––––––––––––––––––––
  1.
  Academicianul Petru Soltan propune instituirea urgentă
  a unei Adunări Constituante /din 51 de de aleși/
  care să RESTABILEASCĂ imediat ACTUL RE-UNIRII din 27 martie 1918.
  IMPERATIVUL ȘI DATORIA NOASTRĂ ISTORICĂ !
  /ziarul Luterartura și Arta din 9 iulie 2015/
  2.
  Un nou prim-minstru mafiotic filatelist anti-român și anti-unionist – Valeriu Strelețu –
  – “Astăzi autorităţile, nici cele de la Chişinău,
  nici cele de la Bucureşti nu pun problema unei contopiri. Nu se pune problema, o RE-Unire acum nici nu se discută, este imposibilă”,
  – a declarat Streleţu, intrând în coliziune cronologică cu rezultatele sondajului INSCOP, dat publicităţii pe 31 iulie, în care se arată
  că o majoritate covârşitoare din populaţia României susţine Re-Unirea cu Rep. Moldova până în 2018, anul centenarului Marii Re-Uniri.
  3.
  un alt anti-unionist și anti-român –
  Mihai Ghimpu, lider PL,
  demagogul și fățarnicul –
  un comentariu preluat:
  infoprut ro 3 august 2015
  de Zatic Anatolie ·
  Medic la IMSP Institutul oncologic Chișinău-
  „In privinta Re-Unirii:
  pe 3 mai 2015 dupa ce s-a terminat mitngul,
  am stat de vorba cu domnul Ghimpu intre sesiunile de foto cu tinerele participante la miting si ii sugeram idea de Re-Unire pina in 2018
  la care dumnealui mi-a dat replica –
  ca nu e momentul, ca nu suntem pregatiti,
  ca poporul nu accepta Re-Unirea,
  ca poporul vrea sa mai traiasca in rahat
  cu acesti liberali, LPDM,PDM la putere,
  ca ei sa suga de la treuca, iar poporul pe ei
  nu ii intereseaza, aceasta este parerea mea
  dupa acea discutie amicala.
  – Armele sus ! Sa infaptuim Re-Unirea !
  Unica Cale de a scapa de jugul
  care ni l-au pus tot ai nostri !
  4.
  Se aduc sincere mulțumiri multor români unioniști Pro-Basarbia-
  – jurnalistului dobrogean unionist Doru Dendiu
  stabilit la Chișinău din 2007
  – comentatorului unionist constănțean Scythicus Pontus
  de pe VoxPublika md
  – istoricului unionist Liviu din Iași,
  – unei Furnici Unioniste neobosite, etc.
  Pe de altă parte,
  se recomandă altor comentatori forumiști români unioniști gen Titirez Arădeanu
  sau Tury Filimon Clujeanu să fie mai clemenți cu unioniștii est-moldoveni,
  dacă vor într-adevăr să ne ajute în proiectul nostru național pan-românesc-
  Restabilirea Re-Unirii noastre din 27 martie 1918 !
  Pace vouă !
  –––––––––––––––––––––––––––––––-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *