Expoziția „Evoluția marinei autohtone”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Culturală va găzdui astăzi, 22 ianuarie, ora 15:00, expoziția „Evoluția marinei autohtone”. Autorul expoziției fiind Ion Friptu.

Pornind de la plute primitive, monoxile, tumbaze şi bărci, scobite din trunchiuri de copaci, opere de muncă și inspirație ale dubăsarilor şi meşterilor corăbieri geto-daci, urmașii lor, talentații constructori navali din Moldova şi Tara Romînească, însuşind în decursul veacurilor experienţa înaintașilor săi și a altor țări cu ieșire la mare, au creat, prin grele încercări și muncă neostenită, Marina Moldovenească.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *