Eugen Doga va susține pentru prima dată un concert de autor în Austria

Eugen Doga va susține pentru prima dată un concert în Austria, la Viena. Evenimentul va avea loc pe 15 iunie, ora 19.00, în sala de spectacole a Palatului Schönbrunn.

Compozitorul  va urca pe scenă alături de Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova” de la Chişinău şi de soliştii Mariana Bulicanu (soprano la Teatrul Naţonal de Operă din R. Moldova), Ana Maria Donose (soprană la Opera Națională Română Iași), Dumitru Mâţu (tenor) și Vitalie Advahov (acordeon).

Dedicat memoriei lui Mihai Eminescu, concertul organizat de Asociația Mihai Eminescu din Viena va cuprinde compoziţii pe versurile poetului, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru, precum şi valsuri compuse de Eugen Doga.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra din raionul Râbnița. Scrie muzică academică, precum și pentru filme sau spectacole dramatice. Anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga în R. Moldova ca un omagiu adus aniversării a 80 ani ai artistului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *