Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Refugiați și participanți ai războiului…

Refugiați și participanți ai războiului de la Nistru au pichetat astăzi Procuratura Generală

Un grup de refugiați și participanți ai războiului de la Nistru au protestat astăzi la Procuratura Generală, cerând ca hotărârile de judecată în care sunt vizați aceștia să fie respectate, scrie curaj.tv.
Protestatarii au fluierat și au scandat lozincile „Jos mafia”, „Jos corupția”, „Respect pentru lege”, etc. Refugiații, printre ei și participanți ai războiului de la Nistru, sunt nemulțumiți de faptul că nu li se permite privatizarea locuințelor construite de stat și date în folosință acestora.
Participanții au mai scandat că nu mai vor să fie victime ale unui stat captiv și că, în cazul în care problemele lor nu vor fi soluționate, ei vor întinde torturi în fața instituțiilor statului, chemând întreaga societate „să se trezească și să protesteze.
Refugiatii din Transnistria au rămas fără locuințe în urma confruntărilor armate din 1992. Ei acuză autoritățile că le refuză privatizarea apartamentelor, deși, potrivit unei decizii a Curții Supreme de Justiție, ei ar avea acest drept. Protestatarii susțin că sunt obligați să achite câte 300 de euro pentru un metru pătrat de spațiu locativ în două blocuri, destinate acestora, edificate în sectorul Ciocana. Amintim că cele două case au fost construite din bani împrumutați de la Banca Europeană de Reconstrucții. Potrivit acordului semnat de municipalitate cu această bancă, privatizarea locuințelor este interzisă până la rambursarea totală a creditului. Astfel, potrivit contractului, apartamentele au fost date doar în folosință, iar pentru a deveni proprietari, înainte de termen, locatarii trebuie să achite pentru ele.