Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prima țară care adoptă o…

Prima țară care adoptă o lege ce interzice intrarea în porturile sale tuturor navelor care au legătură cu Rusia

Ministerul de Externe al Marii Britanii anunță că au devenit prima națiune care a adoptat o lege ce implică interzicerea totală a tuturor navelor cu orice conexiune rusă de la intrarea în porturile britanice.

Oficialii îndeamnă și alte țări să le urmeze exemplul.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, în timp ce Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. În același timp, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”. Luni a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, fără rezultate vizibile.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina: Atacurile armatei ruse asupra capitalei Kiev şi a oraşului Harkov au continuat peste noapte. Bloc rezidențial, lovit de rachete: sunt morți și răniți