Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Volodimir Zelensky, despre prima rundă…

Volodimir Zelensky, despre prima rundă de negocieri: „Negocieri corecte sunt atunci când o parte nu lovește cealaltă parte în timpul negocierilor”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky susține că Rusia a încercat să pună presiuni în timpul negocierilor cu Ucraina, prin atacurile asupra teritoriului țării sale în sincron cu negocierile. El mai spune că la Kiev vor fi analizate semnalele transmise de partea rusă privind încetarea războiului, ulterior va fi un răspuns.

„Astăzi a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia. Aceste negocieri au avut loc pe fundalul bombardamentelor asupra teritoriului nostru. A fost văzută sincronizarea dintre bombardamente și procesul de negocieri. Prin acest gest șiret, Rusia încearcă să facă presiune. Noi nu acceptăm așa ceva. Negocieri corecte sunt atunci când o parte nu lovește cealaltă parte în timpul negocierilor”, a spus președintele Ucrainei.

Acesta a adăugat că, în timpul negocierilor delegația Rusiei și-a expus semnalele care ar pune capăt războiului, iar acestea urmează a fi analizate la Kiev, ulterior va fi un răspuns.

Negocierile dintre reprezentanții Ucrainei și Rusiei au avut loc în regiunea Gomel din Belarus. 

Delegația ucraineană a cerut în cadrul discuțiilor cu Rusia, susținute în Belarus, ca Rusia să-și retragă toate trupele din Ucraina, inclusiv din Crimeea și anumite districte din regiunile Donețk și Lugansk, transmite Ukrinform.net.

„Astăzi a avut loc prima rundă de negocieri. Principalul subiect de discuții a fost încetarea atacurilor militare în Ucraina. Părțile au stabilit o listă de subiecte importante, unele dintre ele având și soluții care vor putea fi ulterior implementate”, a declarat șeful Oficiului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak.

La rândul său, reprezentantul Rusiei Vladimir Medinsky a spus că au fost găsite puncte la discuții asupra cărora ar putea fi adoptate poziții comune. Potrivit acestuia, următoarea întâlnire va avea loc la granița belarusă-poloneză în zilele următoare.