Principală  —  IMPORTANTE   —   Prima reacție a liceului Orizont…

Prima reacție a liceului Orizont și numele persoanelor reținute

Conducerea liceului „Orizont” anunță, într-o declarație oferită pentru ZdG că, șase persoane din cadrul liceului sunt reținute, dintre care două au fost eliberate ulterior. Potrivit surselor din cadrul liceului, este vorba de trei directori, un economist, un profesor și fiul directorului adjunct.

„Aceștia au fost reținuți forțat în această dimineață în timp ce ieșeau din casă pentru ca să meargă la muncă. Nu li s-a spus nici un motiv al reținerii și au fost forțați să urce într-o mașină. Nimeni nu știe unde aceștia se află. Avocații încearcă să facă ceva pentru a obține informații. Credem că vor să îi scoată din țară pentru că este o cursă la ora 10.20 spre Istanbul. Bănuim că vor să îi scoată ilegal din țară, pentru că deja a existat un astfel de precedent”, a comunicat pentru ZdG o sursă din cadrul liceului.

Potrivit primelor informații, a fost reținut Riza Dogan, directorul filialei Durești, Hasan Karacaoglu, director general adjunct, Ahmet Bilgi, directorul filialei Ciocana, un economist, un profesor și fiul directorului adjunct. 

„Persoanele care i-au reținut s-au prezentat ca fiind de la Serviciul de Securitate. Suntem acum la Aeroport și verificăm zonele de ieșire pentru ca să vedem dacă aceștia sunt în zonele de așteptare”, ne-a comunicat și unul dintre avocații liceului.

Din cele șase persoane reținute, două au fost eliberate. Este vorba de un profesor și fiul directorului adjunct, în vârstă de 16 ani, care potrivit surselor din cadrul liceului, au fost ținuți într-o mașină pe parcursul unei ore, fără a li se explica motivul reținerii. Ulterior, cei doi au fost lăsați să plece.

Solicitat de ZdG, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova comunică despre desfăşurarea în această dimineaţă a unei operaţiuni complexe, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. Ofițerul de presă al SIS nu a putut să ne ofere mai multe detalii.