Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prezidențiale 2020. Premierul Chicu…

VIDEO Prezidențiale 2020. Premierul Chicu și-a exercitat dreptul la vot: „Acest scrutin este unul care va arăta lumii ce înseamnă statul R. Moldova”

Alegeri prezidențiale în R. Moldova 2020. Premierul de la Chișinău, Ion Chicu, își exercită dreptul la vot în cadrul turului II.

„De fiecare dată se spune că fiecare scrutin este de o importanță istorică. Acest scrutin este unul care va arăta lumii ce înseamnă statul R. Moldova. În această perioadă a fost multă tensiune a politicienilor care nu este de apreciat. De maine vom avea un presedinte ales de popor si vom avea posibilitatea să continuăm activitățile”, a declarat Chicu.

Astăzi, 15 noiembrie 2020, are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui R. Moldova. Cetățenii R. Moldova își vor alege președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.