Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ După prezența modestă la…

VIDEO După prezența modestă la vot în cadrul turului I al alegerilor prezidențiale, la câteva secții de votare din Federația Rusă s-au format cozi

După ce în turul doi al alegerilor prezidențiale, la secții de votare deschise în Federația Rusă prezența la urnele de vot a fost una moderată, astăzi, 15 noiembrie, în cadrul turului doi se atestă o prezență la vot cu mult mare.

Din imaginile video de la fața locului se observă că moldovenii au format cozi la secția de votare deschisă în capitala Federației Ruse.

Aceeași situație se atestă și la secția de votare deschisă în orașul Tula.

În Federația Rusă, pentru alegerile prezidențiale au fost deschise 17 secții de votare.

Astăzi, 15 noiembrie 2020, are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui R. Moldova. Cetățenii R. Moldova își vor alege președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.