Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Verișoara președintei R. Moldova și-a…

Verișoara președintei R. Moldova și-a depus demisia din funcția de purtătoare de cuvânt a șefei Guvernului

Sursa: Guvernul R. Moldova

Purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița, Anastasia Taburceanu, și-a depus demisa. Despre aceasta a informat șefa Guvernului în cadrul ședinței de presă la care a fost anunțată demisia ministrului Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari.

Anastasia Taburceanu a confirmat anterior pentru Ziarul de Gardă că este verișoara președintei R. Moldova, Maia Sandu. Taburceanu a menționat atunci că propunerea de a fi numită în această funcție a venit de la șefa Cabinetului de miniștri.

„Din păcate, atunci când deții o funcție cu responsabilitate înaltă, mai ales într-o perioadă de criză, când trebuie să stai foarte mult în afara orelor de serviciu, și mai ales dacă familia este departe, poate fi destul de complicat. Doamna Anastasia Taburceanu, purtătoare de cuvânt, de asemenea și-a depus demisa din motive personale”, a declarat prim-ministra.

Anastasia Taburceanu deținea această funcție din august 2021. Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2021, Taburceanu a primit pentru funcția de purtătoare de cuvânt, pentru ultimele 5 luni ale anului, un salariu de circa 13 mii de lei lunar.

Potrivit Guvernului, aceasta are o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media. A activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și USAID Moldova. Anastasia Taburceanu are studii de licență în Științe ale Comunicării, studii de masterat în comunicare publică și filosofie, antropologie și management cultural.

Numirea personalului în cabinetul prim-ministrului, cu excepţia asistentului şi a secretarului, se face prin dispoziţia Guvernului. Dispozițiile nu sunt făcute publice. Potrivit șefei-adjunctă a Direcției comunicare și protocol a Guvernului, Marina Nani aceste „documente sunt interne”.