Principală  —  IMPORTANTE   —   Verișoara președintei Maia Sandu, despre…

Verișoara președintei Maia Sandu, despre numirea ei în funcția de purtătoare de cuvânt a Nataliei Gavrilița: „propunerea a fost a prim-ministrei și decizia la fel”

sursa: Guvernul R.Moldova

Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrei Natalia Gavrilița a confirmat pentru Ziarul de Gardă că este verișoara președintei R.Moldova, Maia Sandu. Taburceanu a menționat că propunerea de a fi numită în această funcție a venit de la șefa Cabinetului de miniștri.

„Propunerea a fost a prim-ministrei și decizia la fel”

„Pentru numirea consilierilor în cabinetul doamnei prim-ministră nu este nevoie de concurs și numirea mea în funcția de purtător de cuvânt nu este încălcarea legislației privind conflictele de interese sau de restricție deoarece este o funcție a cabinetului prim-ministrei”, a declarat pentru ZdG Anastasia Taburceanu.

Cabinetul prim-ministrului îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu Legea nr. 80 cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Cabinetului Prim-ministrului.

Anastasia Taburceanu susține că întrunește condițiile stipulate în legea cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică.

Conform Legii nr. 80, pentru încadrarea în cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică, persoana trebuie să întrunească următoarele condiţii:

  •             să deţină cetăţenia Republicii Moldova
  •             să posede limba de stat
  •             să dispună de capacitate deplină de exerciţiu
  •             să aibă studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă
  •             să nu aibă antecedente penale nestinse pentru infracţiuni săvîrşite cu intenţie

Numirea personalului în cabinetul prim-ministrului, cu excepţia asistentului şi a secretarului, se face prin dispoziţia Guvernului. Dispozițiile nu sunt făcute publice. Potrivit șefei-adjunctă a Direcției comunicare și protocol a Guvernului, Marina Nani aceste „documente sunt interne”.

Anastasia Taburceanu, numită marți, 10 august, purtătoare de cuvânt a șefei Cabinetului de miniștri Natalia Gavrilița are potrivit Guvernului o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media. A activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și USAID Moldova. Anastasia Taburceanu are studii de licență în Științe ale Comunicării, studii de masterat în comunicare publică și filosofie, antropologie și management cultural.

Publicitate
Publicitate