Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat pentru prezidențiale propune…

Un candidat pentru prezidențiale propune ca toți concurenții electorali să fie testați săptămânal pentru Covid-19

Candidatul „Partidului Nostru” la funția de președinte al R. Moldova, Renato Usatîi, propune ca toți concurenții electorali să facă săptămânal testul la COVID-19.

Propunerea a fost lansată de Usatîi marți, 6 octombrie, în cadrul unei întâlniri electorale pe care a avut-o la Ștefan Vodă, menținând că „este necesar acest fapt pentru că toți concurenții interacționează cu oamenii în cadrul întâlnirilor electorale și există riscul răspândirii infecției în cazul prezenței acesteia”.

Eu cred că fiecare candidat pentru funcția de președinte, fie că e Usatîi, Dodon, Sandu sau Năstase, cred că o dată în săptămână, în fiecare duminică, pentru că într-adevăr mergem prin toată țara, trebuie să facem un test așa cum îl face toată lumea”, a declarat Dodon.

În acest context, Usatîi a mai declarat că un angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat, care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit lui Usatîi, „șeful statului refuză să facă testul, fiind convins că acesta va fi pozitiv și astfel va fi nevoit să încheie vizitele în teritoriu”.

Solicitată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon ne-a comunicat că șeful statului și oamenii din echipa acestuia respectă strict toate masurile de protecție, iar în cazul în care va interveni o situație în care șeful statului trebuie să dea testul, o va face neapărat.

Președintele e sănătos ( după toți parametrii medicali ) și în bună dispoziție. Același lucru îl dorim celorlalți candidați. Le mai dorim să nu fie deprimați și să nu bârfească. Totul va fi bine. Pentru Moldova”, se arată în mesajul transmis de Ludmila Muntean pentru Ziarul de Gardă.

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru 1 noiembrie 2020.