Principală  —  IMPORTANTE   —   Renato Usatîi: Igor Dodon refuză…

Renato Usatîi: Igor Dodon refuză să dea testul de COVID-19 după ce șeful adjunct al pazei sale ar fi infectat. Reacția staff-ului lui Dodon

Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi spune că un angajat SPPS, „care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, a fost diagnosticat cu COVID-19, iar șeful statului refuză să facă testul, fiind convins că acesta va fi pozitiv”.

În replică, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon spune că șeful statului și oamenii din echipa dânsului respectă strict toate masurile de protecție, iar în cazul în care va interveni o situație în care șeful statului trebuie să dea testul, o va face neapărat.

Aflat într-o vizită electorală la Ștefan Vodă, Renato Usatîi a declarat că are informații sigure că șeful adjunct al pazei sale, un angajat SPPS s-a infectat cu COVID-19. Ofițerul l-ar fi „informat pe Dodon despre faptul că este infectat cu noul coronavirus și i-a recomandat să se testeze, dar șeful statului a refuzat să facă acest lucru.

„Dodon refuză să se testeze pentru că tratamentul împotriva COVID-19 durează aproximativ două săptămâni și trebuie să stea în carantină. Astfel, campania electorală în care el „oleacă muncește” se încheie”, a menționat Usatîi. 

De cealată parte, într-un comentariu pentru ZdG, purtătoarea de cuvânt a staff-ului lui Igor Dodon spune că șeful statului și echipa sa respectă cu strictețe măsurile de protecție și dacă va fi nevoie, neapărat se va testa.

„Dl Usatîi ne acordă multă atenție, îi mulțumim pentru grijă. Igor Dodon și oamenii din echipa dânsului respectă strict toate masurile de protecție. Există proceduri după care se apreciază necesitatea de a face test pentru Covid și în cazul în care această necesitate va interveni – președintele Dodon va face testul. Dacă vom avea nevoie de competența domnului Usatîi neapărat îl vom apela”, este mesajul transmis de Ludmila Muntean pentru Ziarul de Gardă.