Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat din diasporă se…

Un candidat din diasporă se retrage din cursa electorală. Pentru cine și-a declarat sprijinul

Cu doar o zi înainte de alegerile parlamentare, încă un candidat a decis să se retragă din cursa electorală. Este vorba de candidatul independent Petru Neaga, care a fost înregistrat la alegeri în circumscripția nr. 51 (Canada și SUA).

Petru Neaga a scris pe pagina sa de Facebook că se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului Blocului ACUM din această circumscripție, Dumitru Alaiba. Candidatul independent susține că această campanie este murdară, iar candidații nu beneficiază de condiții egale.

„Mafioții de la guvernare, care ne-au devastat țara, nu vor să cedeze puterea așa de ușor. Chiar și în această circumscripție de peste ocean ei tot luptă, și aranjează totul pentru a câștiga tot omul lor fidel, unul care la alegerile precedente, a intrat în Parlament ca concurentul lor electoral, care pe care, cât n-ar fi de straniu, anume ei l-au promovat tocmai la funcția de vicepreședinte al Parlamentului”, a scris Neaga pe pagina sa de Facebook.

În acest context, candidatul precizează că lipsa unor alegeri adevărat democratice l-au determinat să își ofere sprijinul pentru candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba: „Eu am toată încrederea în Dumitru și echipa ACUM, fapt pentru care, împreună cu familia și prietenii, vom parcurge câteva ore, câteva sute de km pentru a-i oferi toată susținerea”.

Petru Neaga este de profesie economist și activează în calitate de verificator fiscal la Agenția de venituri din Quebec, Canada.

La rândul său, Dumitru Alaiba este de profesie economist, și-a făcut studiile în Republica Moldova și Finlanda. Din ianuarie 2017 este director de programe în cadrul Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) unde este și fondator și co-fondator la două mici afaceri în R. Moldova: Armenească 13A – spațiu de co-working și C51 – restaurant/bar.

În circumscripția uninominală nr. 51 SUA, Canada, la alegerile parlamentare vor participa 12 pretendenți. Primul în buletinul de vot este democratul Ghenadie Moroșanu, urmat de Gaik Vartanean de la PSRM, Viorel Savva (candidat independent), Valeriu Ghilețchi (candidat independent) și Dumitru Alaiba de la Blocul ACUM. Următorii doi în listă sunt candidații independenți Valentin Ganea și Gheorghi Grozav, urmați de candidata Partidului Șor, Rodica Rusu. Lista este încheiată de candidații independenți Alexandrin Patron, Roman Palancica, Oleg Bînzar și Ana Vasilachi.