Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șeful FSB acuză Occidentul că…

Șeful FSB acuză Occidentul că incită R. Moldova să intre în războiul din Ucraina

Sursa foto: Ria Novosti

Șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, Aleksandr Bortnikov, crede că Occidentul incită „în mod activ” R. Moldova să ia parte la războiul din Ucraina, scrie TASS. Declarația a fost făcută joi, 1 iunie, ziua în care în R. Moldova s-a desfășurat cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, la care au participat 48 de lideri străini.

„Ucraina a devenit o rampă de lansare pentru războiul împotriva Rusiei și activitățile subversive împotriva Belarusului. Occidentalii atrag în mod activ R. Moldova să participe la conflictul ucrainean, îndemnând-o să curețe cu forța Transnistria și Găgăuzia”, a declarat șeful FSB-ului rus, Aleksandr Bortnikov, la o reuniune a membrilor Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din statele membre ale Comunității Statelor Independente (CSI).

Joi, 1 iunie, R. Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care a reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. La încheierea celui de-al doilea Summit al CPE, președinta Maia Sandu a declarat că participanții la summit au fost uniți împotriva „celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace”.

Potrivit șefei statului, liderii prezenți joi la Bulboaca au fost de acord să-și continue eforturile de integrare a continentului nostru „printr-o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate și mai multe acțiuni în materie de energie, reziliență și climă”.

VIDEO Este regiunea transnistreană o problemă în parcursul de integrare a R. Moldova în Uniunea Europeană? Răspunsul Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate

GALERIE FOTO Summitul Comunității Politice Europene în imagini