Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Ion Chicu după…

Reacția lui Ion Chicu după ce Maia Sandu l-a acționat în judecată: „O acțiune disperată de PR politic”

Deși pentru Ziarul de Gardă reprezentanții Guvernului au declarat că prim-ministrul Ion Chicu nu comentează subiectul privind chemarea în judecată de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni realizate de Agora șeful Executivului a calificat decizia Maiei Sandu de a-l ataca în instanță pentru calomnie drept „o acțiune disperată de PR politic”.

Ion Chicu consideră că Guvernul Maiei Sandu se face responsabil de reeșalonarea datoriei în sumă de 118 milioane de lei a companiei concesionarea a Aeroportului Internațional Chișinău, chiar dacă în vara anului 2019 decizia a fost aprobată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile.

Trebuie să văd dispozitivul de învinuire. Reeșalonarea datoriei Avia Invest, care și așa percepe o taxă de 9 euro de la pasageri, a acumulat 118 milioane de lei datorie la stat. Da, până la Guvernul Maiei Sandu. La 5 iulie 2019, deja la 3 săptămâni de când Guvernul Sandu a ajuns în birouri, o instituție care se subordonează Guvernului încheie acest acord de reeșalonare. Eu admit că doamna Sandu nu știa de acest acord, dar oare cine poartă răspunderea pentru activitățile instituțiilor? Eu consider că din momentul când se depune jurământul, răspunzi de tot”, a declarat premierul în cadrul unei emisiuni realizate de Agora.

Întrebat dacă se va prezenta în instanță pe 22 octombrie, premierul a răspuns sarcastic, menționând că „o să vedem ce program voi avea”.

Eu cred că este o acțiune disperată de PR politic. Eu pot să-mi cer scuze de la doamne cu ocazii și fără ocazii, dar aici este vorba de un politician care încearcă disperat să-și lustruiască imaginea”, a comentat șeful Executivului.

Maia Sandu l-a acționat în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu, acuzându-l de minciună. Prima ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 22 octombrie, ora 11:00, dosarul civil fiind distribuit judecătorului Denis Băbălău de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Lidera PAS susține că șeful Executivului i-a adus acuzații false precum că pe timpul Guvernului Sandu a fost reeșalonată datoria pe care o avea „Avia Invest” față de stat, în 2013 ar fi votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar și a garanțiilor de stat după furtul miliardului.