Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Parlamentului, după anunțul Comisiei…

Președintele Parlamentului, după anunțul Comisiei Europene: „Vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă”

Sursa foto: parlament.md

„Salutăm decizia Comisiei Europene prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Această decizie ne determină să fim și mai hotărâți în procesul de transformare a Republicii Moldova prin reformele pe care le facem. Aceste reforme sunt în primul rând pentru cetățenii noștri, care merită să trăiască într-o țară sigură și liberă”, afirmă Igor Grosu, președintele Parlamentului R. Moldova și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate după decizia Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.

„Uniunea Europeană nu este doar un viitor mai bun pentru copiii noștri, Uniunea Europeană înseamnă un prezent mai bun pentru moldoveni, înseamnă o economie puternică, sate și orașe dezvoltate, siguranță și securitate, prieteni de nădejde. Avem în față un drum clar, știm unde mergem – vrem să construim Moldova europeană acasă. Vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă”, a menționat Igor Grosu.

Comisia Europeană recomandă miercuri, 8 noiembrie, Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la UE. Anunțul a fost făcut de președinta CE, Ursula von der Leyen, care a prezentat Raportul de extindere al Uniunii Europene. Totodată, Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE pentru Georgia.

Consiliul European în care ar urma să fie luată decizia finală privind inițierea negocierilor de aderare a R. Moldovei și Ucrainei la Uniunea Europeană va avea loc în perioada 14-15 decembrie 2023.