Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Comisiei Europene Ursula von…

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine joi la Chișinău

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va întâlni joi, 10 noiembrie, la Chișinău cu președinta R. Moldova Maia Sandu. Vizita este efectuată cu scopul de a sublinia sprijinul UE pentru R. Moldova, anunță responsabilii din cadrul serviciului de presă al Comisiei Europene, potrivit Delegației UE în R. Moldova. Tot în această săptămână, la Chișinău vine și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Obiectivul este de a sublinia sprijinul nostru [UE] pentru Moldova, una dintre țările cele mai afectate de consecințele războiului ilegal purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a anunțat adjuncta purtătorului de cuvânt șef și director pentru comunicare politică a Comisiei Europene, Dana Spinant.

Tot în această săptămână, la Chișinău vine și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Vizita este programată pentru ziua de vineri, 11 noiembrie. Agenda cuprinde o întrevedere cu președinta Maia Sandu. Metsola se va întâlni şi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, şi cu prim-ministra Natalia Gavriliţa.

La sfârșitul lunii septembrie curent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a discutat cu președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi, care a avut loc la New York cu ocazia celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Atunci, Ursula von der Leyen a afirmat că CE lucrează pentru aderarea R. Moldova la UE.

„Lucrăm în vederea aderării R. Moldova la Uniunea Europeană și salut progresele înregistrate în privința reformelor”, a menționat șefa Comisiei.

Tot în septembrie, în cadrul discursului său despre starea UE, ținut în Parlamentul European, președinta CE a declarat că „cetățenii din Balcanii de Vest, Ucraina, R. Moldova și Georgia trebuie să știe că fac parte din familia UE, viitorul acestora este în Uniunea Europeană, iar Uniunea nu este întreagă fără ei”.