Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poziția PDM după discuțiile cu…

Poziția PDM după discuțiile cu PSRM: „Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”

După ce ieri democrații și socialiștii s-au întrunit la Parlament într-o ședință comună, fapt ce a provocat mai multe reacții în spațiul public, Partidul Democrat a făcut public un comunicat de presă în care subliniază că „nu poartă actualemente discuții pentru crearea unor alianțe”.

„Partidul Democrat infirmă speculaţiile care au apărut în spaţiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliţii PD-PSRM. Partidul Democrat nu poartă actualmente discuţii pentru crearea unor alianţe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM, în mod democratic şi transparent. Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”, este menționat într-un comunicat de presă al partidului.

Precizările democraților vin, cel mai probabil, în contextul în care unii membri ai partidului s-au arătat nedumeriți de această întâlnire dintre PDM și PSRM.

„Conducerea partidului nu are mandat din partea partidului de a discuta sau negocia despre formarea majorităţilor sau despre formarea unei coaliţii sau participarea în guvernare. Eu cred că întâlniri trebuie să fie nu cu colegii socialişti, deoarece nu este niciun fel de majoritate parlamentară sau dacă sunt întâlniri cu socialiştii trebuie să fie întâlniri şi cu cei din Blocul ACUM, deoarece la ora actuală nu există formalizată nicio coaliţie şi nicio majoritate”, a declarat anterior Andrian Candu pentru Publika.

„Păcat că noua conducere a partidului a preferat un alt eveniment în această seară și nu a acceptat să vină la discuții sincere și deschise cu frumoasa echipă PDM din raionul Drochia care a avut foarte multe întrebări la tot ceea ce facem zi de zi și încotro ar trebui să se miște Republica Moldova”, a scris pe pagina sa de Facebook și democratul Sergiu Sîrbu.

Președintele Igor Dodon a menționat luni că întrevederea dintre PSRM, PDM și prim-ministrul Chicu a fost legată de activitatea parlamentară și guvernamentală pentru perioada următoare, „inclusiv cu privire la lansarea unor proiecte ample”.