Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PCRM va boicota alegerile prezidențiale

PCRM va boicota alegerile prezidențiale

Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) va boicota alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii, Vladimir Voronin, după ședința Comitetului Executiv Politic al PCRM. Voronin susține că scrutinul prezidențial este unul ilegal și că va îndemna alegătorii să nu participe la vot.

„Este o singură decizie – să boicotăm aceste alegeri pentru că ele nu sunt constituționale, ele se bazează pe acea modificare pe care a făcut-o Curtea Constituțională pe 4 martie. Aceste modificări ale Constituției sunt absolut neconstituționale, nefondate. De aceea acest președinte, dacă și va fi ales, va fi neligitim din start. Toate activitățile și decretele lui vor fi nelegitime. Odată și odată oi sperăm că la guvernare vor veni oameni destoinici, cinstiți, devotați, care respectă legea și vor fi anulate toate aceste decizii toate aceste decrete. De aceea, noi nu putem să mergem la ceea ce nu este legitim și noi nu putem să fim de acord cu ceea ce se petrece astăzi în Parlament și ceea ce se petrece în țară”, a declarat Voronin după ședință.

„Așa legea spune, că dacă n-o să fie cifra, n-o să participe un număr suficient de alegători, înseamnă că aceste alegeri nu vor fi valabile, nu vor avea loc. Și mai departe alegerile parlamentare extraordinare și conform normelor respective, ori în parlament, ori prin referendum modificăm Constituția țării. Așa cum trebuie, dar nu cum vor patru membri ai Curții Constituționale”, a mai menționat Voronin.

Sursă foto: captură video privesc.eu