Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, despre imaginile cu pachetul…

Dodon, despre imaginile cu pachetul înmânat de Plahotniuc: „Nu vor putea fi utilizate pentru a fi atras la răspundere președintele”

Președintele Igor Dodon continuă să declare că imaginile video apărute recent în spațiul public în care Vladimir Plahotniuc îi înmână o sacoșă sunt trucate. Șeful statului confirmă că a participat la discuții cu fostul lider al PDM, însă spune că imaginile și declarațiile au fost scoase din context.

„Acesta nu este primul filmuleț. A fost și cel de anul trecut. Să fim sinceri, eu doar am spus și anul trecut, eu conștient am mers la aceste discuții, înțelegând că suntem filmați, însă având drept scop debarcarea regimului oligarhic. Eu mi-am asumat riscul de a fi criticat, pentru a debarca regimul oligarhic. Interpretări vor mai fi multe. Am făcut acest joc cu un scop foarte bine pus”, a declarat președintele în cadrul unui interviu oferit pentru Agora.

Igor Dodon a menționat că imaginile au fost trucate, iar unele declarații au fost scoase din context. Fiind întrebat în ce context au fost făcute atunci declarațiile despre salarii, Dodon a spus că nu își mai amintește.

„M-am consultat și cu juriștii și aceste imagini nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială”, a mai adăugat șeful statului, precizând că s-a adresat și la Procuratura Generală să analizeze imaginile.

Noile imagini video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc au fost făcute publice de către deputatul Iurie Reniță. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.