Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția lui Dodon la noile…

Reacția lui Dodon la noile imagini de la întâlnirea cu Plahotniuc: „Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”

Președintele Igor Dodon reacționează printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook la noile imagini video de la întâlnire pe care a avut-o în vara anului trecut cu Plahotniuc, și în care este surprins momentul în care fostul lider al PDM îi înmână o pungă în care ar fi bani. Dodon susține că totul a fost o înscenare și că nu cunoaște ce se afla în pachetul care apare în imaginile video.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, spune președintele Dodon.

Șeful statului precizează că acesta se un „nou episod” dintr-un scenariu „manipulator al imaginilor trucate”, care au fost lansate în luna iunie.

„Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi.

Mai important de remarcat este contextul în care sunt scoase aceste imagini, în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate.

Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările și sunt sigur că vor descoperi falsul și manipularea care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini.

Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplator și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără guvern în plină criză. Toate aceasta însă nu vor stopa în nici un fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nici o forma șantajului lor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Noile imagini video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc au fost făcute publice de către deputatul Iurie Reniță. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.

Publicitate
Publicitate