Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Încă o ruptură în…

DOC Încă o ruptură în echipa Partidului Democrat din Moldova. Organizația primară a PDM din Izvoare, r-nul Fălești, a trecut in-corpore la Partidul „ȘOR”

Organizația primară a Partidul Democrat din Moldova(PDM) din localitatea Izvoare, raionul Fălești, a anunțat despre trecerea ei in-corpore la Partidul Politic „ȘOR”. Foștii democrați și-au motivat plecarea prin faptul că PDM nu mai este în stare să realizeze obiectivele electorale, uitând de cetățeni, se arată într-un comunicat de presă al PP „ȘOR”.

Într-o declarație semnată de Iurie Ursachi, fostul președinte al organizației primare a PD din Izvoare, și colegii săi se menționează că ultimele evoluții de pe scena politică au prins nepregătit PD, iar conducerea actuală a formațiunii nu face față situației. „Cel mai grav e că PD nu mai poate realiza programele și inițiativele promise cetățenilor”, se arată în declarație.

Potrivit semnatarilor, decizia a fost motivată și de faptul că partidul a uitat, în ultimul timp, că prioritatea unui partid sunt cetățenii țării.

„Am aderat la echipa Partidului „ȘOR”, deoarece este singura formațiune care este în stare să schimbe lucrurile în Moldova și să asigure un viitor decent cetățenilor”, se menționează în declarația semnată de cei foști șase membri ai organizației primare a PD din Izvoare.

În această săptămână 7 primari și 18 consilieri locali au anunțat despre plecarea lor din PD și PSRM și aderarea la Partidul „ȘOR”. Săptămâna trecută, fracțiunea PD din Parlament a fost părăsită de patru deputați. La începutul săptămânii, deputații Violeta Ivanova și Vladimir Vitiuc au anunțat despre aderarea la Partidul „ȘOR”.

Grupul Pro-Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei. 

După acest anunț, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.

Totodată, un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova, Soroca și Drochia au părăsit PDM și au aderat la grupul Pro Moldova.