Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Încă o ruptură în…

DOC Încă o ruptură în echipa Partidului Democrat din Moldova. Organizația raională a PDM din or. Drochia anunță că părăsește partidul

Echipa organizației teritoriale a Partidului Democrat din Drochia anunță că părăsește partidul. Potrivit unui comunicat remis presei, decizia a fost susținută în corpore de către conducerea organizației.

„Vă aducem la cunoștință decizia Organizației raionale de partid Drochia a PDM de ieșire din rîndurile partidului democrat. Decizie susținută în corpore de conducerea organizației, președintele și vicepreședinții, președinții organizațiilor de tineret, femei și veterani, precum și de liderii organizațiilor primare, primari și consilieri raionali aleși pe listele PDM.

Regretăm profund și exprimăm dezacordul hotărât în legătură cu evenimentele din ultimul an din cadrul PDM, care au dus la plecarea din partid și fracțiunea PD a majorității deputaților, părăsirea partidului de către mai multe organizații teritoriale ale PDM, precum și ieșirea opurtunistă și fără logică politică de la guvernare”, se arată în declarație.

Din februarie curent, mai mulți primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din mai multe raioane ale R. Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea democrată.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. 

De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii.