Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cunoscutul dirijor Nicolae Botgros ar…

Cunoscutul dirijor Nicolae Botgros ar putea candida independent într-o circumscripție uninominală

Consiliului Electoral al circumscripţiei electorale (CECE) nr. 42 Cantemir a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea lui Nicolae Botgros la funcția de deputat în Parlament, scrie site-ul de știri locale ziuadeazi.md.

Sursa citată menționează că vineri, 4 ianuarie 2019, grupului de inițiativă i-au fost eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor necesare înregistrării candidatului Nicolae Botgros.

Dacă va deveni candidat, Botgros s-ar putea duela pe aceeași circumscripție cu deputatul socialist Vladimir Țurcan, candidata PDM, Elena Bacalu, reprezentantul Blocului ACUM DA PAS, Constantin Boeștean sau Roman Ciubaciuc, primar al orașului Taraclia, reprezentant PN.

Nicolae Botgros conduce, din 1978, orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Cunoscutul dirijor deține, din 1988, titlul de Artist al Poporului, iar în 1993 a fost decorat cu Ordinul Republicii.

În 2014 i s-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” al României, în grad de comandor.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 într-o localitate din raionul Cahul. Este cetățean de onoare a raionului Cahul, în cinstea acestuia fiind denumit și Palatul Culturii din municipiul Cahul.

Sursă foto: ziuadeazi.md