Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu ce se ocupă și…

Cu ce se ocupă și ce venituri are fostul guvernator al BNM din perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu

Dorin Drăguțanu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei din perioada fraudei bancare este director financiar la compania „DD Consulting”, de unde a avut un venit brut în ultimii 2 ani în valoare de 1,18 milioane de lei. Informația se regăsește în declarația de avere și interese personale depusă de Otilia Drăguțanu, soția acestuia, la Comisia Electorală Centrală, în calitate de candidată la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova.

Din aceeași declarație aflăm că  Otilia Drăguțanu a avut în perioda 2017-2018 un venit brut de 192 mii de lei de la compania „Anodilia” SRL, acolo unde este director general. Alți 20 de mii de lei, soții Drăguțanu i-au obținut din dobânzi bancare. În bănci, la Victoriabank, Moldova-Agroindbank și Mobiasbancă, soții Drăguțanu păstrează aproximativ 250 de mii de lei.

Soții Otilia și Dorin Drăguțanu au mai avut  în anii 2017-2018 venituri din dividende de la „Anodilia” SRL în valoare de 730 de mii de lei și din chiria unui automobil către propria firmă, de 297 mii de lei. Aceștia au mai vândut un automobil cu 220 de mii de lei și au înstrăinat 51% din firma „DD Consulting” pentru suma de 306 mii de lei. Acum, Dorin Drăguțanu îl are ca partener în această afacere pe un oarecare Dan Popov.

În 2017, familia Drăguțanu a achiziționat un Jaguar F Pace în leasing pentru suma de 973 de mii de lei.

Otilia Drăguțanu este candidata cu numărul 11 în lista democraților la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Dorin Drăguțanu a fost guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei în perioada 2009-2016, perioada în care, din sistemul bancar din Moldova a fost sustras aproximativ 1 miliard de USD.