Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidații „Partidului Nostru” câștigă primăriile…

Candidații „Partidului Nostru” câștigă primăriile Fălești, Dondușeni, Râșcani și Cantemir

Candidați ai „Partidului Nostru” au obținut, în turul doi al alegerilor locale generale, victorii în patru orașe ale țării: Fălești, Dondușeni, Cantemir și Râșcani.

Alexandr Severin a fost ales primar de Fălești cu 70,84%, obținând victorie în fața socialistului Mihail Nanii.

Alexandru Severin are 30 de ani și lucrează profesor de educație fizică la Liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești.

Actualul primar al orașului Dondușeni, Ivan Belciuc, a obținut un nou mandat la șefia localității cu 58,79% din voturile alegătorilor. Acesta l-a învins pe socialistul Ion Zloi.

Ivan Belciug are 32 de ani. Este membru al Partidului Nostru din 2015.

De profesie este felcer-laborant. A absolvit Colegiul de Medicină din Bălţi. Până în 2015 a activat  în calitate de asistent al medicului pentru siguranța alimentelor la Centrul de Sănătate Publică Dondușeni.  Este vicepreşedinte al OT al Partidului Nostru.

Roman Ciubaciuc a câștigat cel de-al treilea mandat consecutiv de primar la Cantemir. Dacă în 2011 și 2015, acest a candidat din partea PSRM, în scrutinul actual Roman Ciubaciuc a fost susținut de Partidul Nostru, formațiune la care a aderat în 2016.

Acesta l-a învins astăzi, în turul doi de scrutin, cu un avantaj de 326 de voturi pe contracandidatul său, socialistul Iurie Mihaescu.

Ciubaciuc este de meserie contabil și a fost, înainte de a deveni primar, șef de secție în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat Cantemir.

Actualul primar de Râșcani, Victor Bogatico, obține un nou mandat cu un rezultat de 55,53% și îl învinge pe socialistul Andrei Tcaciuc cu un avantaj de 419 voturi.

Potrivit moldovacurata.md, Victor Botatico și-a făcut studiile universitare la ULIM între anii 2000-2002, perioada în care era deja prim-secretar al comitetului raional Râșcani al komsomolului (1999-2005). În 2005 afirmă că a studiat la Academia de Administrare Publică pe lîngă Președintele R. Moldova. Între 2002 și 2009 a fost secretar eliberat al PCRM Râșcani, iar între 2003 și 2011 a fost consilier raional din partea PCRM și președintele mai multor comisii de specialitate. Din 2009 și până în 2013 a fost prim secretar al PCRM Râșcani, perioadă în care a reușit să câștige și mandatul de primar al orașului Râșcani. Din 2015 a devenit membru al Partidului politic „Partidul Nostru”, șef al organizației teritoriale a raionului Râșcani și „curator” al zonei nordice a R. Moldova al formațiunii Partidul Nostru.

Citiți și: