Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Autoritățile de la Chișinău confirmă…

Autoritățile de la Chișinău confirmă expulzarea unui angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova: „MAE își exprimă regretul față de această decizie”

Sursa: ZdG

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă convocarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, la sediul Ministerului rus de Externe.

În acest context, diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, persona non grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră.

„MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, susțin reprezentanții instituției.

Pe 19 martie 2024, un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul R. Moldova. MAE a anunțat despre convocarea ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, la sediul instituției.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunțau autoritățile de la Chișinău.

Anterior, ambasadorului Oleg Vasnețov i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a R. Moldova, contrar solicitării MAE. În stânga Nistrului au fost deschise șase secții de votare, pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care locuiesc acolo.