Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările MAE după convocarea lui…

Precizările MAE după convocarea lui Oleg Vasnețov, la minister: „Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional”

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova/ Facebook

Ambasadorului i-a fost exprimat protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova contrar solicitării MAE, comunică serviciul de presă MAE.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe vin cu precizări după întrevederea cu ambasadorul Federației Ruse.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a R. Moldova contrar solicitării MAE”, se arată în comunicat.

„Astfel, Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe continuă să evalueze situația și vor informa adițional despre alte reacții ce se impun”, se mai arată în comunicat.

Totuși, nu este clar câte secții de votare vor fi deschise în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Acțiunea are loc după ce presa locală din stânga Nistrului a scris că în această duminică vor fi deschise șase secții de votare pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care ar locui acolo. 

Șase secții de vot pentru prezidențialele rusești ar urma să fie deschise în regiunea transnistreană. Ministerul de Externe de la Chișinău discută subiectul