Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Un angajat al…

ULTIMA ORĂ Un angajat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova, declarat persoană indezirabilă

Ambasada F. Ruse la Chișinău. Foto: ZdG

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat marți, 19 martie, despre convocarea ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, la MAE.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunță într-un comunicat de presă autoritățile de la Chișinău.

Acum o săptămână, ambasadorului Oleg Vasnețov i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, contrar solicitării MAE.

În stânga Nistrului au fost deschise șase secții de votare, pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care locuiesc acolo.