Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu, despre dosarul penal…

Andrian Candu, despre dosarul penal intentat pe numele lui Vlad Plahotniuc în Federația Rusă

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat votul pentru  alegerile parlamentare și a participat la referendumul privind reducerea numărului de deputați. Cu referire la dosarul penal intentat pe numele lui Vladimir Plahotniuc în Federația Rusă, președintele Parlamentului susține că ar fi vorba de „speculații și manipulări înainte de alegeri”.

„Am votat ca toate proiectele și toate faptele bune, lucrurile realizate, rezultatele care au fost făcute indiferent că vorbim despre Prima Casă, că vorbim despre Drumuri Bune, că vorbim despre majorări de salariu  sau pensii, că vorbim despre reformele în medicină și educație. Am votat pentru ca toate aceste lucruri și fapte bune să continue. Respectiv, am votat pentru echipa cea mai bună pe care o consider, echipa Partidului Democrat”, a declarat Candu la ieșirea din secția de votare.

Andrian Candu a mai declarat că a votat pentru candidatul PDM de pe circumscripția uninominală, Mihai Stratulat.

Cu referire la dosarul penal intentat pe numele lui Vladimir Plahotniuc în Federația Rusă, președintele Parlamentului susține următoarele: „Tot ce a apărut în ultimele două, trei zile înainte de alegeri, cu siguranță scopul așa -numitor știri și aici vorbim despre dosare penale, despre intoxicații cu mercur și aici vorbim despre foarte multe chestii care au apărut cu câteva zile înainte de alegeri, suntem siguri că sunt doar manipulări, speculații și nu au niciun adevăr”.  

„Nu este pentru prima dată când Federația Rusă încearcă să influențeze alegerile din R. Moldova. Vreau să vă aduc aminte că Federația Rusă a folosit mai multe instrumente din această electorală ca să infleunțeze alegerile și aici mă refer la așa-numita amnisite migrațională, aici mă refer și la așa-numita suspendare a embragoului pentru o perioadă scurtă de timp și la chestiunea legată de ostaticii noștri care au fost ținuți în Afganistan”, a mai adăugat președintele Parlamentului.

Andrian Candu candidează pe circumscripția națională, pe lista PDM.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Foto: privesc.eu