Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ A patra tentativă a…

VIDEO A patra tentativă a lui Ion Chicu de a prezenta proiectele Guvernului prin care și-a asumat răspunderea, cu succes. Opoziția a părăsit sala plenară: „Rușine!”

Deși inițial au venit la ședință, deputații din PAS și Platforma DA au părăsit sala plenară în momentul în care prim-ministrul Ion Chicu a venit la tribuna legislativă pentru a prezenta proiectele angajării răspunderii Guvernului. Deputații au scandat în fața lui Ion Chicu „Rușine!”, „Afară!”.

A patra tentativă a premierului Ion Chicu de a prezenta proiectele Guvernului prin care și-a asumat răspunderea a avut succes, după ce la ședința plenară de joi, 9 iulie, s-au prezentat mai mult de 51 de deputați, inclusiv Ștefan Gațcan.

Astfel, coaliția PSRM – PDM a obținut numărul necesar de voturi pentru asigurarea cvorumului.

În momentul în care șeful Executivului a ieșit în fața deputaților, opoziția  a scandat „Rușine!” și „Afară!”. PAS și Platforma DA au părăsit plenul parlamentului în timpul prezentării angajării răspunderii.

După ce Ion Chicu a prezentat proiectele, președina Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că, conform procedurii, deputații au la dispoziție 72 de ore pot depune moțiune de cenzură dacă nu sunt de acord cu angajarea răspunderii de către Guvern.