Principală  —  Ştiri   —   Parcul auto al Poliției de…

Parcul auto al Poliției de Frontieră și al Inspectoratului General pentru Migrație, completat cu 30 de automobile de serviciu

Sursă foto: mai.gov.md

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Uniunea Europeană au donat 30 de automobile de serviciu în parcul auto al Poliției de Frontieră (IGPF) și șapte autoturisme adiționale la Inspectoratului General pentru Migrație (IGM). Mașinile au fost prezentate astăzi, 30 noiembrie 2023, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrului Afacerilor Interne Adrian Efros, conducerea Poliției de Frontieră și a Inspectoratului General pentru Migrație și donatorii.

Noile autospeciale au fost achiziționate în cadrul proiectului „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina”.

În această fază de intervenție, UE și OIM contribuie prin dezvoltarea capacității de mobilitate a celor doua componente ale MAI, prin dotări importante cu automobile de teren, 4×4. Aceste noi dotări ajută în munca de intervenție a autorităților pentru acordarea întregului sprijin persoanelor refugiate”, a menționat ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros 

Prin această donație reiterăm încă o dată angajamentele noastre ferme și viziunea comună în ceea ce privește consolidarea securității în regiune”, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Jānis Mažeiks.

Credem cu tărie că acest sprijin va consolida capacitatea operațională a instituțiilor naționale, în special capacitățile lor de mobilitate și de verificare, asigurând o creștere substanțială a punerii în aplicare a responsabilităților lor mandatate. OIM intenționează să continue să îmbunătățească colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne și cu agențiile sale specializate în angajamentul lor de a asigura securitatea frontierelor R. Moldova și de a proteja migranții afectați de criză și drepturile omului, respectând în același timp suveranitatea națională”, șeful OIM Moldova, Lars Johan Lönnback.

Autoritățile menționează că, anterior, Poliției de Frontieră i-au fost transmise alte 12 automobile, fiind repartizate în subdiviziuni, „în scopul folosirii acestora în activitățile cotidiene de control și supraveghere a frontierei de stat”.