OSCE a adoptat o rezoluţie care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei

Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat miercuri o rezoluţie, propusă de Canada şi autorităţile ucrainene, care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică. Rezoluţia a fost adoptată cu 96 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 32 de abţineri şi va fi inclusă în Declaraţia de la Helsinki, un document general care va fi publicat joi, la finalul sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a OSCE.

Franţa, Elveţia şi Armenia au refuzat să voteze rezoluţia OSCE care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei, motivând decizia prin absenţa delegaţiei ruse la sesiune.

Potrivit unui membru al delegaţiei franceze, Alain Neri, doar dialogul politic va contribui la soluţionarea acestei situaţii, însă acesta necesită prezenţa celor două părţi.

Poziţia Franţei a fost sprijinită de Armenia şi Elveţia.

Doar un singur reprezentant rus a asistat la sesiune, deputatul Nikolai Kovalev. El a denunţat acest vot, susţinând că rezoluţia nu a fost adoptată potrivit procedurilor în vigoare ale OSCE.

Delegaţia rusă a refuzat să participe la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfăşoară la Helsinki, după ce autorităţile finlandeze au interzis accesul pe teritoriul Finlandei pentru preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin, şi alţi cinci cetăţeni ruşi.

Ministrul finlandez de Externe, Timo Soinia, a explicat această decizie prin faptul că persoanele vizate de această măsură sunt incluşi pe lista cu sancţiuni a UE.
sursa: mediafax.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *