Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mihail Ivanov renunță la funcția…

Mihail Ivanov renunță la funcția de adjunct interimar al șefei PA: „A solicitat sistarea exercitării interimatului, cu exercitarea în continuare a funcției de procuror”

Captură de ecran. Privesc.eu

Procurorul anticorupție Mihail Ivanov și-a anunțat închierea activității în funcția de adjunctul interimar al șefei Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin vineri, 14 aprilie. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție (PA).

„Procuratura Anticorupție confirmă că vineri, 14 aprilie 2023, adjunctul interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție Mihail Ivanov a solicitat sistarea exercitării interimatului, cu exercitarea în continuare a funcției de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție”, se arată în răspunsul oferit de PA.

Potrivit serviciului de presă al instituției, cererea de sistare a fost făcută în legătură cu redistribuirea printre adjuncți a atribuțiilor, „Ivanov considerând că pentru noul domeniu repartizat acestuia, o altă persoană ar putea fi mai indicată”.

Mihail Ivanov a fost desemnat în această funcția în noiembrie 2022, de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

ZdG a relatat recent despre declarațiile fostului Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu privind persoanele din structurile de drept ale statului care ar trebui să fie concediate, fiind menționat și procurorul Mihail Ivanov.

Ivanov, care toată lumea știe în ce relație de afinitate este cu Morari (fostul șef al PA Viorel Morari n.r.). Eu nu sunt Procuratura Generală. Eu nu sunt șef la CNA, SIS, Procuratura Anticorupție și în altă parte. Sunt vicepreședinte al unui partid care a făcut campanie să scăpăm de regimul construit de Vlad Plahotniuc. Atunci când am făcut campanie și am ajuns la putere, am avut și am așteptarea în continuare ca acești oameni să fie scoși de la funcțiile pe care le au pentru ca să permită ca aceste structuri să se reformeze.

Eu văd că mie mi se deschis dosare, unul pe 28 aprilie, unul pe 29, parcă la comandă unul după altul. CNA se ocupă de declarațiile lui Șor mai mult decât de ce a făcut Șor propriu zis”, a declarat Andrei Spînu.

Pe de altă parte, Mihail Ivanov a spus atunci că „oamenii politici din Moldova, care susțin că anume ei sunt aceia care vor edifica un stat de drept, trebuie să înțeleagă că într-un stat de drept, nu politicienii decid asupra carierei judecătorilor și a procurorilor și cu atât mai mult nu ei decid cine trebuie să fie investigat și cine nu”.

Mihail Ivanov a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție în noiembrie 2010. Acesta gestionează urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. De asemenea, Ivanov a fost și conducătorul grupului de anchetă în dosarul celor 13 ex-deputați transfugi.

Anterior, Mihail Ivanov a gestionat urmărirea penală în dosarul privatizării „Air Moldova”, precum și în dosarul licitațiilor de sute de milioane de lei câștigate de firma „Bass System”.

CV – Mihail Ivanov_0 by Ziarul de Gardă on Scribd