Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihai Popșoi a anunțat că…

Mihai Popșoi a anunțat că prima sa vizită în calitate de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene o va efectua în România

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova/ Facebook

Mihai Popșoi, învestit luni, 29 ianuarie, în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, va efectua prima sa vizită de lucru în calitate de șef al diplomației R. Moldova în capitala României, orașul București.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), vizita va avea loc în perioada 5-6 februarie, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu.

Despre vizita sa la București șeful diplomației de la Chișinău a discutat cu ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul unei întrevederi la MAEIE.

„România va sprijini Republica Moldova în procesul său de transformare europeană. Asigurarea am primit-o din partea ambasadorului României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul primei întrevederi oficiale, pe care am avut-o astăzi, la Ministerul Afacerilor Externe”, a subliniat Popșoi.


Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a depus luni, 29 ianuarie, jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministru pe Externe și Integrare Europeană.

Despre numirea lui Mihai Popșoi a anunțat miercuri, 24 ianuarie, la începutul ședinței Guvernului, prim-ministrul Dorin Recean.