Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Lukașenko a spus că Ucraina…

Lukașenko a spus că Ucraina a fost împinsă la război de Occident

Președintele Belarusului a menționat că țara era gata să-și trimită grăniceri la granița dintre Donbass și Rusia, dar Ucraina a refuzat această propunere, transmite agenția rusă TASS.

„În ajunul conflictului dintre Ucraina și Rusia, am făcut totul ca să nu fie război și să fie pace. Eram chiar gata să închid granița dintre Donbass și Rusia. Și Rusia a fost de acord cu asta. Dar Ucraina a refuzat. De ce? Pentru că Occidentul i-a împins la acest război”, a spus Lukașenko, într-un interviu acordat companiei de televiziune japoneză TBS, notează sursa citată.

El a mai declarat că Belarus și Rusia sunt practic un sistem economic nedivizat. Potrivit lui, conducerea rusă are toate motivele să nu aibă încredere în actuala conducere a Ucrainei. De asemenea, și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că Japonia s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Belarusului.

El s-a arătat încrezător că ostilitățile din Ucraina se vor încheia foarte repede și că Statele Unite vor lua poziția de a stabili pacea pe pământul ucrainean.

Lukașenko a mai subliniat că, prin păstrarea Uniunii Sovietice, astăzi ar fi posibil să se evite orice conflicte, mai notează sursa citată.