Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ A doua zi la…

LIVE A doua zi la Adunarea Generală ONU: Șefa statului urmează să țină un discurs

Sursa foto: Preșidenția

Miercuri, 20 septembrie, are loc cea de-a doua zi a celei de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfășoară în orașul New York. La eveniment va fi prezentă și președinta R. Moldova, Maia Sandu.


În cadrul primei sale zile la Adunarea Generală a ONU, președinta Maia Sandu a subliniat progresele pe care țara le-a realizat în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), urcând în Clasamentul ONU de pe locul 48 în 2021 pe locul 25 în 2023, anunță Administrația Prezidențială de la Chișinău.

În marginea Adunării Generale a ONU, șefa statului a avut discuții bilaterale cu lideri europeni precum președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson. Discuțiile s-au axat pe aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, derularea reformelor și consolidarea relațiilor bilaterale. De asemenea, Maia Sandu a discutat cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, subliniind aprecierea pentru suportul constant american.