Principală  —  IMPORTANTE   —   Incidente și pe holurile Parlamentului.…

Incidente și pe holurile Parlamentului. Mai mulți deputați, jurnaliști acuză că au fost bruscați de ofițeri SPPS în momentul când au vrut să intre în sala de ședințe

Mai mulți deputați din opoziție s-au oferit să conducă jurnaliștii în sala de ședințe a Parlamentului pentru a putea asista la dezbaterile moțiunii de cenzură. Aceștia însă, au fost opriți la intrarea în sală de mai mulți ofițeri SPPS. Totodată, spune vicepreședintele legislativului, Mihai Popșoi, ușile au fost închise și nimeni nu are acces.

Incidentele au fost transmise într-un live al formațiunii Pro-Moldova. De cealaltă parte, președinta Parlamentului spune că accesul mass-media nu este permis din cauza stării pandemice. În același timp, ca soluție de compromis, Greceanîi a propus ca fiecare mass-media să poată fi reprezentată de un cameraman.

„Suntem și așa peste 120 aici în sală. Ce facem aici, un centru de covid?”, s-a întrebat liderul PD, Dumitru Diacov care a cerut ca această problemă să fie rezolvată de serviciul de presă a legislativului.

Discursul lui Ion Chicu a fost întrerupt în această perioadă, iar deputații au votat ca să permită camaramanilor să intre în sală.