Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon despre remanierile guvernamentale:…

Igor Dodon despre remanierile guvernamentale: „Consider că acest pas va contribui la păstrarea și consolidarea stabilității politice și social-economice în această perioadă dificilă”

Candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon anunță că și-a întrerupt din nou concediul și a revenit din nou pentru o zi la muncă. Asta pentru a soluționa „un șir de chestiuni operative legate de guvernarea țării”.

De dimineața, șeful statului a participat la ședința operativă a conducerii statului la care s-au anunșat remanierile guvernamentale. Liderul neformal al PSRM, așa cum se prezintă Igor Dodon a vorbit și despre remanierile guvernamentale, despre care spune că s-au făcut la inițiativa premierului Ion Chicu.

„Am susținut propunerea dlui prim-ministru de a rechema din funcție trei miniștri (al Economiei și Infrastructurii; Apărării; Educației, Culturii și Cercetării), dar și a viceprim-ministrului pentru Reintegrare. În același timp, s-a decis să fie acceptată demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a depus o cerere în acest sens, vineri, 6 noiembrie, în legătură cu numirea sa în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Ungaria”.

Dodon spune că până la finalul zilei va numi în funcție noi conducători ai celor 4 ministere și un vicepremier pentru Reintegrare.

„Consider că acest pas va contribui la păstrarea și consolidarea stabilității politice și social-economice în această perioadă dificilă”, a încheiat Dodon.

În această dimineață, premierul Ion Chicu a anunțat revocarea a 4 miniștri democrați din Guvern și acceptarea demisiei lui Oleg Țulea de la externe. Asta după ce sâmbătă, Partidul Democrat anunța că după alegeri își va retrage miniștrii din Executiv.