Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Guvernul anunță că va cumpăra…

Guvernul anunță că va cumpăra 3 milioane de măști pentru scrutinul de la 1 noiembrie și se teme de „eventualitatea desfășurării repetate a turului 1”

La următoarea ședință a Guvernului va fi aprobată decizia de alocare a resurselor financiare pentru procurarea a 3 milioane de măști de protecție, care vor fi înmânate fiecărui alegător, participant la scrutinul electoral din 1 noiembrie și 15 noiembrie, dacă va fi necesar.

Promisiunea aparține premierului Ion Chicu și a fost făcută în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentantul OMS în Republica Moldova, Igor Pocanevici.

„Această măsură va fi asigurată de guvern pentru a spori gradul de protecție epidemiologică a cetățenilor, dar și pentru a contribui la asigurarea unei prezențe sporite la scrutin”, se arată într-un comunicat al executivului.

Deocamdată nu se cunoaște care va fi suma totală alocată pentru această măsură. În același timp, Executivul îți exprimă îngrijorarea că alegerile ar putea să nu aibă loc din cauza slabei prezențe la vot.

„Eventualitatea desfășurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidențiale pe motiv de prezență sub pragul stabilit de lege de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern și poate avea consecințe economice, sociale, dar și epidemiologice, grave”, se mai arată în comunicatul Guvernului.